CALIFORNIA SCHOOL FINANCE AUTHORITY

300 S. Spring Street, Suite 8500 . MEMBERS
Los Angeles, CA 90013 FIONA MA, GPA, CHAIR
p (213) 620-4608 State Treasurer

f (213) 620-6309 TONY THURMOND

State Superintendent of

csfa@treasurer.ca.gov Public Instruction

www.treasurer.ca.gov/csfa
KEELY MARTIN BOSLER
Director of Finance
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John Lemmo, Esq.
Procopio

525 B Street, Suite 2200
San Diego, CA 92101

Re: Charter School Facilities Program
Dear Mr. Lemmo:

. I -am writing in response to your e-mail on February 18, 2021, on behalf of your client, Camino
Nuevo Charter Academy High School (“Camino” or “School”) (CDS Code: 19-64733-0106435). You
informed us that your client, Camino, plans to close its school located at 1215 Miramar St, Los
Angeles, CA 90026, in June 2021. Based on the planned closure, you asked for our guidance
related to the school’s obligation under the state’s Charter School Facilities Program (“Program”). As
you are probably aware, Camino abandoning the school would constitute a default under Paragraph
5.1, subparagraph 9, of the Program Funding Agreement entered into by Camino, the California
School Finance Authority, and the State Allocation Board (collectively referred to as the “State”) in
2011. Based on this default, the State would move to terminate the agreement and work with the
Los Angeles Unified School District to initiate finding a successor school for the site.

In accordance with the Program’s Funding Agreement, Paragraph 5.2 A. 2., “On the termination of
this Agreement for any reason, any steps the School District takes to [find a successor school] shall
in no way release the Charter School from its payment obligations that accrued prior to the last date
upon which the Chartér School had beneficial ownership and use of the facility.”

We interpret the language in this paragraph to limit any liability for abandoning the facility to the
period that your client actually occupies the school. Therefore, provided that your client remains
current on its payments until they close, and vacate the facility, your client will have no financial
liability for claims directly related to abandoning the school site during the term of the Funding
Agreement. Please note that this is limited solely to damages for abandoning the facility, the State
does not waive any other claims it may be entitled to under any agreements with your client or the
law.

Thank you for reaching out to us regarding this matter. If you have any further questions, please feel
free to contact me at kjohantgen@treasurer.ca.gov or at (213) 219-9882.

Exécutive Director



